Banner
Banner

MISIZMUS

Random dolgok rólam

 

El tudnék élni kizárólag szénhidráton.

Nem emlékszem, mikor unatkoztam volna legutóbb. Lehet, hogy soha.

Későn kelek, későn fekszem, későn jól jár az agyam (ízlelted már, mennyire konvencionálisan elcseszett a későn szó?), és semmi késést nem érzek mindebben. Kifejezetten rosszban vagyok a kora reggelekkel, az időszámításom kb. világtöbbirésze +2 óra.

Sosem értettem, miért öntenek az emberek tejet a kávéba.

Hatszor törött az orrom. Valaha pisze volt és mutatós. Aztán jött a lépcső foka valahol az első és második emelet között, anyám hibiszkuszának cserepe hokedliről lehintázva, úszómedence széle, meg a többi. Ne próbáld ki: az orrtörés nagyon bír fájni.

Gyerekkoromban buszsofőr akartam lenni. És csomó minden még, ami felnőttes és viccesen komoly. A gyermeki lét sosem tűnt annak.

Szenvedélyesen cigarettázom. Nyilván tudom, emiatt maga az ördög vagyok. Meg azt is, hogy üldözendő a bűnöm minden laza globális méretű ipari gáz- és  műanyagszennyezéssel, vízszennyezéssel, alkoholizmussal, génmutált élelmiszerekkel és sok egyébbel ellentétben, hát persze.

Ha bárkivel eltölthetnék egy napot — tér és idő síkjait összemosva –, nem tudnám eldönteni, hogy C. G Jung, Oscar Wilde, apai nagymamám vagy David Bowie legyen-e az.

Bizonyos fokon matekanalfabéta vagyok. Gimnáziumban pl. csak azért nem buktam meg, mert a logaritmus szó hallatán eszembe jutott kottát rajzolni és a ritmus lógását előadni, aztán nevetőgörcsbe fulladt a szigor.

Politizálok. Magamban, társaságban, akár vitában vagy akár utcán. Hiszek társadalmi ügyekben. És semmi bajom azzal, hogy fölvállaljam.

A mosogatás relaxál.

Szeretem a nyers és tapintatos jellem kettősségét. A részletek és gesztusok apróságait.

Szeretem Hermann Hessét, G. G. Marquezt, Émile Ajart, G. D. Salingert olvasni. A zsenialitás egyszerűségét. Meg fordítva.

Lehetne az ég zöld. Ez néha eszembe jut.

Évek óta kizárólag reklámokért kapcsoltam be a tévét. Meg ott van még a kandalló-loop csatorna…

Ha nem kéne mondjuk januári istenverte reggeleken is sétáltatni, valszeg lenne egy kutyám. Úgy hívnák, hogy Kutya.

Szerintem…

  • a legjobb ötletek végtelenül egyszerűek és emberi léptékűek.
  • az ízlés igenis lehet vita tárgya.
  • a kevesebb olykor simán csak kevés. nem, nem több.
  • a szavak minden tettet és gondolatot meghatároznak.
  • nincs mindenkinek alanyi joga a véleményhez; az irracionális, panelekből táplálkozó és érvek nélküli “személyes vélemény” simán lusta és ostoba.
  • a tudás izgalmas. bár kizárja a boldogságmámort.
  • tök jó idegen helyeken eltévedni.
Írj üzenetet!
Neved: Üzeneted:
mail címed (ide írok választ):